Ο περίφημος "Ινδοευρωπαϊκός Μύθος"

"Τα θεμέλια περί της λεγομένης "ινδοευρωπαϊκής θεωρίας" έχουν αρχίσει από καιρό να κλονίζονται και να καταρρέει πια αυτό το οικοδόμημα φάντασμα. Αφορμή να γράψω για πολλοστή φορά για το θέμα αυτό, περί δήθεν προέλευσης των Ελλήνων από τους Ινδοευρωπαίους, μου έδωσε ο δημοσιογράφος κ. Μαρδάς όταν στην εκπομπή «Το πρόσωπο του Σαββάτου» στην τηλεόραση του ΑLFA στις 7-6-2003 είπε ότι: «Εξ΄ άλλου κι εμείς οι Έλληνες Ινδοευρωπαίοι είμαστε...»


Στην εγκυκλοπαίδεια «Μπριτάνικα» στον 6ο τόμο και στη σελίδα 1056 όπου αναφέρεται στην ιστορία της Ευρώπης γράφει ότι: "Αρχαιότερος μεσογειακός λαός είναι οι κάτοικοι της Ηπειρωτικής Ελλάδας και του Αιγαίου. Αυτό βεβαίως είναι ιστορικά αποδεδειγμένο διότι όταν αρχαιολογικές ανακαλύψεις έφεραν στο φως τον προηγμένο οικισμό στο Σέσκλο της Μαγνησίας του 5000 π.Χ. ακόμη και η Κεντρική Ευρώπη καλυπτόταν από υπολείμματα πάγων.
Έχουμε όμως και αρχαία κείμενα που αναφέρουν: «Ουκ εκ πολλών εθνών μιγάδες συλλεγέντες, αλλ' ούτω καλώς και γνησίως γεγόναμεν... άπαντα τον χρόνον διατελούμε, αυτόχθονες όντες... (Ισοκράτους πανηγυρικός 23, 24).Ή «Των Μακεδόνων χώρα, περί τον Όλυμπον κειμένη, της φάσι βασιλεύσαι Μακεδόνας...» (Σκύμνου Περιήγ. 617).


Γηγενείς και οι πανάρχαιοι Αρκάδες, λέει ο Ηρόδοτος στο ΧΙΙ κεφάλαιο στίχος 73, οι πρώτοι σκαπανείς της Δύσεως. Προσέληνοι εκαλούντο ως προς της Σελήνης υπάρξαντες. Λυκόσουρα έστι πρεσβυτάτη και ταύτην είδεν ο ήλιος πρώτην αναφέρει για τους Έλληνες ο Παυσανίας στα «Αρκαδικά».


Αυτόχθων ο Αιγιαλεύς, πρώτος βασιλεύς Σικυώνος, ος έκτισε την Αγιάλειαν εις Αχαΐαν.
Αυτόχθων ο Αρας ο Φλάσιος, αρχαιότερος του Πελασγού...
Βοιωτίσον Αλαλκομενεύς, λίμνας υπέρ Καφισσίδος, πρώτος ανθρώπων ανέσχεν...
(Αποσπάσματα του Πινδάρου)


Αυτή λοιπόν η Ινδοευρωπαϊκή φυλή (φάντασμα) δεν άφησε ούτε ένα γραπτό κείμενο, ούτε ένα αρχαιολογικό εύρημα, ή έστω κάποιο μυθολογικό ποίημα, τραγούδι ίσως, απολύτως τίποτα δεν έχουμε.


Ο Γάλλος μελητητής και ιστορικός Μπουφαρτίγκ στο National Geographic του Δεκεμβρίου 1999 αναφέρει: «Ούτε ποτέ ανευρέθει έστω και το παραμικρό αρχαιολογικό Ινδοευρωπαϊκό εύρημα, ούτε καν έχουμε υπαινιγμό, από τους αρχαίους Έλληνες ή Ινδούς συγγραφείς, για την ιστορία ή έστω τη μυθολογία, ή απλώς την παρουσία Ινδοευρωπαίων. Είναι εντελώς ανύπαρκτοι».


Ο καθηγητής Γ. Χουρμουζιάδης, ο οποίος με την αρχαιολογική του σκαπάνη ανακάλυψε την πινακίδα του Δισπηλιού της Καστοριάς η οποία δια της μεθόδου του άνθρακα ευρέθει να είναι το 5250 π.Χ. σε συνεντεύξεις του επισημαίνει: «Ανήκω σ' αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει κάποια στιγμή να ανατρέψουμε το περίφημο παραμύθι των ινδοευρωπαίων. Όταν έχουμε έναν πλήρη πολιτισμό, όπως ο νεολιθικός του Δισπηλιού, με γνώση του χώρου, της αρχιτεκτονικής, της οικονομίας, της ιδεολογίας, αναρωτιέμαι τι τελικά έφεραν οι ινδοευρωπαίοι. Υπάρχει αδιάσπαστη συνέχεια στον Ελληνικό πολιτισμό, χωρίς τομές».


Θα μπορούσα να αναφέρω σελίδες επί σελίδων με αναφορές και αποδείξεις, θα σταματήσω όμως εδώ και θα σας παραπέμψω και για γλωσσικές λεπτομέρειες στο βιβλίο της Κας Αννας Τζιροπούλου Ευσταθίου «ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ»."